Καζαμίας 2016

Ιανουάριος

Η κυβέρνηση φορολογεί το φλουρί της βασιλόπιτας. Ο υπουργός οικονομίας ενθουσιασμένος δηλώνει ότι τα κρατικά ταμεία θα γεμίσουν χρήματα. Ο φόρος θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Παράλληλα η τιμή του ρεύματος αυξάνεται κατά 150%. Σύμφωνα με την κυβέρνηση αυτό γίνεται για να αποκτήσουν οι πολίτες οικολογική συνείδηση και να καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα. Δεκάδες πρόσφυγες πνίγονται στο Αιγαίο. Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο δηλώνει ότι πονάει αλλά δεν έχει σκοπό να κάνει απολύτως τίποτα για να αποτρέψει τον θάνατο προσφύγων.

Φεβρουάριος

Κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής εξαπολύει η κυβέρνηση. Συλλαμβάνονται πωλητές ξηρών καρπών και χαρτομάντιλων, πλανόδιοι μουσικοί και επαίτες. Με δελτίο τύπου ο Σ.Ε.Β. χαιρετίζει το αποφασιστικό βήμα που κάνει η κυβέρνηση στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Στο μεταξύ το κρύο είναι τσουχτερό και οι μισοί κάτοικοι της χώρας ζουν χωρίς θέρμανση. Ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι πρέπει να είναι ευτυχείς γιατί το κρύο σφίγγει το δέρμα.

Μάρτιος

Συγκινημένο το πανελλήνιο ακούει βουλευτές να αφηγούνται το δράμα που ζουν. Σύμφωνα μ’ αυτά που λένε η βουλευτική αποζημίωση δεν φτάνει ούτε για τα λουλούδια στα μπουζούκια. Με δάκρυα στα μάτια οι εργαζόμενοι προσφέρουν τον παχυλό μισθό τους για να συνεχίσουν οι εθνοπατέρες και οι εθνομητέρες το θεόπνευστο έργο τους. Η κυβέρνηση αναστέλλει τα μισά άρθρα του συντάγματος. Αυτό σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι ένα αποφασιστικό χτύπημα της αριστερής κυβέρνησης στην αστική πολιτική.

Απρίλιος

Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει το παράλληλο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης των χειμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων. Τα μέτρα αυτά είναι η δωρεάν διανομή χαρτομάντιλων, η αύξηση κατά πενήντα ολόκληρων λεπτών των συντάξεων και ετήσιο επίδομα θέρμανσης ύψους 20 ευρώ για όσους ζουν σε ορεινές περιοχές, έχουν εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ τον χρόνο και το όνομά τους αρχίζει από Κ. Οργισμένα αντιδρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών σ’ αυτή τη σπατάλη. Ο πρωθυπουργός αποσύρει το παράλληλο πρόγραμμα με τη δικαιολογία ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο, ενώ εμφανίζεται ενοχλημένος απ’ την έλλειψη χιούμορ που έχουν οι πολίτες της χώρας. Μητροπολίτης δηλώνει ότι σαν χριστιανός αγαπάει όλους τους ανθρώπους εκτός απ’ τους κομμουνιστές, τους ομοφυλόφιλους, τους άθεους, τους αλλόθρησκους, τους μετανάστες, τους Εβραίους, τους Ρομά και όσους αφήνουν κάτω από πέντε ευρώ στον δίσκο της εκκλησίας.

Μάϊος

Την Πρωτομαγιά το κυβερνών κόμμα διαδηλώνει κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησής του. Ο πρωθυπουργός ενθουσιασμένος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται εναντίον του εαυτού του. Διεθνής ομάδα ψυχιάτρων επισκέπτεται τη χώρα μας για να μελετήσει αυτό το ενδιαφέρον φαινόμενο. Η αστυνομία εξοπλίζεται με πλαστικές σφαίρες και όπλα taser για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού δημόσιας τάξης η ασφάλεια είναι απ’ τις θεμελιώδεις αξίες της Αριστεράς.

Ιούνιος

Τα σχολεία κλείνουν και ο υπουργός εργασίας κάνει μια ρηξικέλευθη πρόταση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες να εργάζονται όλο το καλοκαίρι, χωρίς μισθό φυσικά, για να γνωρίσουν από κοντά την αγορά εργασίας. Οι θέσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν είναι οι εξής: Μούτσοι στα καράβια των χτυπημένων απ’ την κρίση εφοπλιστών, σφουγγαράδες, συλλέκτες αποτσίγαρων απ’ τις ακτές και υπάλληλοι σε πολυτελή ξενοδοχεία. Οι τελευταίοι θα πρέπει να πληρώνουν για τη διαμονή και τη διατροφή τους γιατί και οι μεγαλοξενοδόχοι μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είναι. Ανεβαίνει στο Δελφινάριο η επιθεώρηση “Πρώτη φορά Αριστερά” στην οποία πρωταγωνιστούν μέλη της κυβέρνησης.

Ιούλιος

Η κυβέρνηση επιβάλλει φόρο σκιάς. Σύμφωνα με νέο νόμο που ψηφίζεται κατεπειγόντως οι πολίτες θα φορολογούνται για τις επιφάνειες των αυλών και των μπαλκονιών που καλύπτονται από σκιά. Ο φόρος θα εισπράττεται μέσω του λογαριασμού ύδρευσης ενώ θα κατάσχονται οι τέντες και οι ομπρέλες όσων δεν τον πληρώσουν εμπρόθεσμα. Αυτοσαρκαζόμενος ο υπουργός οικονομίας δηλώνει: “Είμαστε κυβέρνηση θεάτρου σκιών. Τι περιμένατε;”. Όλες οι παραλίες της χώρας παραχωρούνται σε επιχειρηματίες προς αξιοποίηση. Ο υπουργός τουρισμού δηλώνει αποφασιστικά ότι μπαίνει ένα τέλος στην ασύδοτη δράση των τζαμπατζήδων που κολυμπούσαν δωρεάν. Στο εξής η κολύμβηση στη θάλασσα θα χρεώνεται με την ώρα, ενώ ξεχωριστά θα χρεώνονται οι βουτιές. Ακολουθεί ενδεικτικός τιμοκατάλογος: Κολύμβηση 10 ευρώ ανά ώρα. Κολύμβηση με μάσκα και βατραχοπέδιλα 15 ευρώ ανά ώρα. Βουτιά απλή 5 ευρώ. Βουτιά σπέσιαλ (με το κεφάλι) 7 ευρώ. Μακροβούτι 10 ευρώ.

Αύγουστος

Η κυβέρνηση επιβάλλει φόρο διακοπών και φόρο παραμονής στην πόλη. Μπορεί αυτό το μέτρο να ακούγεται αντιφατικό αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι πολύ λογικό. Όσοι πάνε διακοπές σημαίνει ότι έχουν αρκετά χρήματα, άρα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο. Απ’ την άλλη όσοι δεν πάνε διακοπές εξοικονομούν χρήματα οπότε πάλι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο. Απαγορεύεται η πώληση χύμα παγωτού και γρανίτας μετά από απαίτηση των θεσμών. Στο εξής παγωτό και γρανίτα θα φέρουν υποχρεωτικά ειδική ταινία ενώ η τιμή τους αυξάνεται κατά 250%.

Σεπτέμβριος

Τα σχολεία ανοίγουν και το υπουργείο παιδείας ταράζει πάλι τα νερά με ένα αναπάντεχο μέτρο. Επιστρέφουν οι ποδιές και τα πηλίκια με την κουκουβάγια για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Συγκινημένος ο υπουργός δηλώνει: “Υπάρχει τίποτα πιο ριζοσπαστικό απ’ την επιστροφή στις ρίζες;”. Στις ενστάσεις των θεσμών για το κόστος αυτού του μέτρου ο υπουργός απαντάει ότι θα χρησιμοποιηθούν τα υφάσματα απ’ τις κατασχεμένες τέντες και ομπρέλες όσων δεν πλήρωσαν τον φόρο σκιάς (βλέπε Ιούλιος). Ομιλία του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του όπως η αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας και των φόρων, η μείωση μισθών και συντάξεων και η έκρηξη των ανισοτήτων ενώ με περηφάνεια δηλώνει: “Είμαστε πρωταθλητές. Οι Έλληνες πολίτες είναι οι πιο δυστυχισμένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Οκτώβριος

Στόχος κριτικής απ’ την αντιπολίτευση γίνεται υπουργός που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες τρία εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ο υπουργός δηλώνει: “Τρία εκατομμύρια μπορεί να φαίνονται πολλά σε σύγκριση όμως με τον προϋπολογισμό της Ελβετίας, για παράδειγμα, δεν είναι τίποτα. Όλα είναι σχετικά. Στο κάτω κάτω ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι τι να σου κάνει; Κάθε βδομάδα ψηφίζουμε καινούργια μέτρα. Τι να πρωτοθυμηθώ;”. Η κυβέρνηση καταργεί με ένα νόμο, σε ένα άρθρο όλες τις εργατικές κατακτήσεις του τελευταίου αιώνα, ενώ υποχρεώνει τους εργαζόμενους να χορεύουν πεντοζάλι μετά τη λήξη της εργασίας τους.

Νοέμβριος

Διαπρεπής Γερμανός ιστορικός εκδίδει ένα βιβλίο που παρουσιάζει την περίοδο της Κατοχής από μια διαφορετική επιστημονική σκοπιά. Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο η Βέρμαχτ είχε έρθει στην Ελλάδα για εκπαιδευτική εκδρομή, αφού ως γνωστόν ο Χίτλερ ήταν λάτρης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Οι δε νεκροί που παρουσιάζονται σαν θύματα των ναζί στην πραγματικότητα ήταν θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Ενθουσιασμένοι συντάκτες free press εντύπων καλωσορίζουν τον αιρετικό ιστορικό που τολμάει να αναμετρηθεί με την ιστορία μακριά απ’ τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Η κυβέρνηση επιβάλλει φόρο πιτόγυρου, φόρο τζατζικιού και φόρο τηγανητής πατάτας. Το πιτόγυρο πλέον θεωρείται γκουρμέ έδεσμα και καταλαμβάνει τη θέση που του αξίζει στους γαστρονομικούς οδηγούς.

Δεκέμβριος

Η κυβέρνηση προκειμένου να τονωθεί η εορταστική αγορά επιβάλλει στους εργαζόμενους στο εμπόριο τη διαβολοβδομάδα. Σύμφωνα μ’ αυτό το μέτρο οι εργαζόμενοι θα εργάζονται συνεχώς επί μια εβδομάδα χωρίς ξεκούραση και ύπνο. Ο υπουργός εργασίας δηλώνει “Τι θα πάθουν δηλαδή αν δεν κοιμηθούν μια βδομάδα; Οι οϋκάδες πιο μάγκες είναι;”. Σύμφωνα με εκθέσεις διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών χιλιάδες πρόσφυγες έχασαν τη ζωή στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να έρθουν στην Ελλάδα. Οι υπουργοί που είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους αυτούς δηλώνουν την οδύνη τους αλλά και την αποφασιστικότητά τους να μην κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσει αυτή η τραγωδία. Στα λεξικά η φράση “κροκοδείλια δάκρυα” αντικαθίσται απ’ τη φράση “υπουργικά δάκρυα”.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s