Μια χώρα όχι και τόσο μακρινή

Άκουσα κάποτε να μιλάνε για μια άγνωστη χώρα. Δεν θυμάμαι το όνομά της, ούτε πού βρίσκεται, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι σ’ αυτήν γίνονται σημεία και τέρατα. Το πολίτευμα αυτής της χώρας είναι δημοκρατικό, αλλά μόνο κατ’ όνομα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια χούντα όπου το ρόλο των στρατιωτικών τον έχουν οι τραπεζίτες και το ρόλο των τανκς οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Ενώ την εξουσία την έχουν οι τραπεζίτες, τυπικά κυβερνάνε οι πολιτικοί. Οι κυβερνώντες έχουν κουρελιάσει το σύνταγμα που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει και καταπατούν τους νόμους που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει. Συμπεριφέρονται δε σαν κονοί τραμπούκοι βρίζοντας χυδαία και συκοφαντώντας τον λαό, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που οι τραμπουκισμοί δεν είναι μόνο λεκτικοί. Αυτό όμως δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί αυτοί που κυβερνούν αυτή τη χώρα δεν είναι τίποτα παραπάνω από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Απατεώνες, κλέφτες και καταχραστές. Το μεγαλύτερό τους έγκλημα όμως είναι ότι υποθήκευσαν τη χώρα για ένα χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν, φορτώνοντας στον λαό τις συνέπειες. Για να αποπληρωθεί αυτο το χρέος δανείζονται ξανά, με ληστρικούς όρους και φορτώνουν στον λαό ένα ακόμη πιο δυσβάσταχτο χρέος. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι δανειστές απαιτούν επιπλέον απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων. Οι κυβερνώντες, σαν δουλικά υπαλληλάκια των δανειστών, σπεύδουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους. Η έκφραση “υποθήκευσαν τη χώρα” δεν είναι μεταφορική. Έχουν εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία στους δανειστές, ενώ ετοιμάζονται να πουλήσουν τις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις (συγκοινωνίες, ταχυδρομεία, εταιρεία υδρευσης, εταιρεία ρεύματος, αεροδρόμια, λιμάνια) έναντι πινακίου φακής σε αρπακτικά. Αυτές οι επιχειρήσεις ανήκουν στον λαό, γιατί δημιουργήθηκαν απ’ τον ιδρώτα και το αίμα του, κι αυτοί ετοιμάζονται να τις ξεπουλήσουν σαν να είναι κάποιο χωράφι που κληρονόμησαν απ’ τον πατέρα τους. Εκτός δηλαδή από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου είναι και δοσίλογοι, που δεν διαφέρουν σε τίποτα απ’ τους δοσίλογους της ναζιστικής κατοχής. Κι ενώ αυτοί συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπαροχα, ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας, υπάρχουν τρία εκατομμύρια άνεργοι σε σύνολο έντεκα εκατομμυρίων ανθρώπων, χιλιάδες άνθρωποι ζουν στο δρόμο και τρέφονται απ’ τα συσσίτια. Χιλιάδες είναι δυστυχώς κι αυτοί που έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία από απελπισία. Είναι τέτοιο το μίσος του λαού για αυτούς τους εγκληματίες, που δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν χωρίς τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικών. Και για να ολοκληρωθεί το σκηνικό της αθλιότητας, ξένοι πολιτικοί κάνουν ωμές παρεμβάσεις στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που θα έπρεπε να ελέγχουν τους κυβερνώντες, υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητα, όμως οι ιδιοκτήτες τους είναι επιχειρηματίες και εργολάβοι που παίρνουν κρατική διαφήμιση και αναλαμβάνουν δημόσια έργα, με αδιαφανείς όρους, απ’ τους κυβερνώντες. Ουσιαστικά δεν διαφέρουν σε τίποτα απ’ τους κυβερνώντες, αφού είναι μαφιόζοι με το προσωπείο του επιτυχημένου επιχειρηματία. Πολλές φορές τα ενημερωτικά μέσα που κατέχουν είναι βιτρίνες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι συχνότητες τους έχουν παραχωρηθεί σκανδαλωδώς δωρεάν απ’ τους κυβερνώντες, ενώ πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς άδεια. Οι δραστηριότητες αυτών των μαφιόζων ποικίλουν. Εκτείνονται απ’ το λαθρεμπόριο παντός είδους μέχρι το χτίσιμο καζίνο και χρυσωρυχείων σε καταπατημένες και καμένες εκτάσεις. Περιττό να αναφέρω ότι δεν διστάζουν να δολοφονήσουν όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους. Όσο για τους δημοσιογράφους, αυτοί είναι πλήρως εναρμονισμένοι με τις απόψεις των αφεντικών τους. Αν και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι εργαζόμενοι, συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων και γενικότερα όποιον και ό,τι αντιστέκεται, ενώ παρουσιάζουν τους εγκληματίες που κυβερνούν τη χώρα σαν σωτήρες.

Η αστυνομία αυτής της χώρας θυμίζει παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου λατινοαμερικάνικης δικτατορίας. Δολοφονεί εν ψυχρώ δεκαπεντάχρονα παιδιά, βασανίζει όποιον έχει την ατυχία να πέσει στα χέρια της, αστυνομικοί πέφτουν με τις μοτοσυκλέτες πάνω σε διαδηλωτές, χρησιμοποιεί επικίνδυνα χημικά όπλα ενάντια στο άοπλο πλήθος, απαγάγει ανθρώπους έξω απ’ τα σπίτια τους και τους κρατάει για ώρες χωρίς κατηγορία, φορτώνει ψεύτικα στοιχεία σε συλληφθέντες ώστε η σύλληψή τους να οδηγήσει σε καταδίκη, πραγματοποιεί σε λίγες ώρες εκατοντάδες παράνομες προσαγωγές, εισβάλλει σε γραφεία νόμιμων οργανώσεων όπου καταστρέφει, πλιατσικολογεί, χτυπάει βάναυσα όσους βρίσκονται εκεί, χτυπάει ηλικιωμένους, ανηλίκους, ακόμη και τραυματίες που μόλις έχουν βγει απ’ το νοσοκομείο. Όπως άκουσα να λένε χαρακτηριστικά, σ’ αυτή τη χώρα αρκεί κάποιος να έχει “περίεργη” εμφάνιση ή να αντιμιλήσει σε κάποιον αστυνομικό ή ακόμα και να βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, για να βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ σοβαρές συνέπειες. Το ότι πάνω απ’ τους μισούς αστυνομικούς αυτής της άγνωστης χώρας είναι ψηφοφόροι ενός ανοιχτά ναζιστικού κόμματος, δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτό το κόμμα στην πραγματικότητα είναι συμμορία, αφού τα μέλη του είναι μαχαιροβγάλτες και μπράβοι του υποκόσμου. Δολοφονούν, μαχαιρώνουν και ξυλοκοπούν ανενόχλητα μετανάστες, αριστερούς, ομοφυλόφιλους και άλλες κοινωνικές ομάδες. Είναι τέτοια η σύμπνοια αυτής της ναζιστικής συμμορίας με την αστυνομία, που όταν γίνονται ρατσιστικές επιθέσεις, η αστυνομία αντί για τους θύτες συλλαμβάνει τα θύματα. Κάθε χούντα χρειάζεται πολλούς αστυνομικούς για να τρομοκρατεί τον λαό και να διατηρεί την εξουσία. Η τραπεζική χούντα που κυβερνά αυτή τη χώρα δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Οι αστυνομικοί σ’ αυτή τη χώρα είναι πάρα πολλοί και βρίσκονται παντού. Ακόμη και σε χειρουργεία την ώρα που χειρουργούνται κρατούμενοι. Δεν αρκούνται όμως στο να βεβηλώνουν τον χώρο με την παρουσία τους, αλλά χλευάζουν, παρενοχλούν και φωτογραφίζουν τους ασθενείς. Οι γιατροί αν αντιδράσουν έρχονται αντιμέτωποι με ύβρεις και απειλές. Οι αναρίθμητοι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και μαστροπείας, είναι κάτι χαρακτηριστικό για το πόσο διεφθαρμένη είναι η αστυνομία αυτής της χώρας.

“Μα καλά δεν υπάρχει δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα;” ρώτησα όταν τα άκουσα όλα αυτά. Φυσικά δεν είχα αυταπάτες. Ήξερα ότι σκοπός της δικαιοσύνης είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, ωστόσο φροντίζει να τηρεί κάποια προσχήματα, για να δίνει την εντύπωση ότι είναι αμερόληπτη και ανεξάρτητη και ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Απ’ ό,τι έμαθα, σ’ αυτή τη χώρα οι δικαστές δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Κρίνουν τις απεργίες παράνομες, προφυλακίζουν χωρίς κανένα στοιχείο ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε διαδηλώσεις, κλείνουν προκλητικά τα μάτια στην αστυνομική και ναζιστική βία, δεν διστάζουν να φορτώσουν τον μισό ποινικό κώδικα σε ανθρώπους που απλώς διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία. Οι ιστορίες που άκουσα μοιάζουν απίστευτες, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές. Άνθρωποι που έχουν πυροβοληθεί πισώπλατα έχουν κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, νέα παιδιά που νοσηλεύονται σακατεμένα στο ξύλο από αστυνομικούς, προφυλακίζονται χωρίς στοιχεία, ενώ οι θύτες μένουν στο απυρόβλητο, άνθρωποι που διαμαρτυρήθηκαν όταν είδαν αστυνομικούς να ξυλοκοπούν κάποιον συλληφθέντα, βρέθηκαν στα καλά καθούμενα να κατηγορούνται για απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου και συνέργεια σε ληστεία.. Τέτοιο θράσος έχουν οι δικαστές αυτής της χώρας. Αυτό που δεν έχουν είναι ανθρωπιά, αξιοπρέπεια και φιλότιμο. Κάτι ακόμη χαρακτηριστικό για το ήθος τους είναι ότι όταν οι πολίτες εκφράζουν τη δίκαιη αγανάκτησή τους εναντίον των δοσίλογων πολιτικών, διώκονται για προσβολή θεσμών, συμβόλων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, όταν όμως οι δοσίλογοι βρίζουν χυδαία τον λαό και του φορτώνουν την ευθύνη για τα εγκλήματά τους, δεν βρίσκεται ούτε ένας δικαστής να τιμήσει τον ρόλο του.

Σκέφτηκα σοβαρά όλα αυτά που άκουσα. Πράγματα απίστευτα, παράξενα, εξοργιστικά και απ’ την άλλη τόσο οικεία. Διαπίστωσα ότι τελικά αυτή η χώρα ίσως να μην είναι τόσο μακρινή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s