Διχασμός προσωπικότητας

Όπως είναι γνωστό η κοινωνία που ζούμε είναι ταξική. Ο κόσμος χωρίζεται, σε αδρές γραμμές, σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Πέρα όμως απ’ αυτόν τον βασικό διαχωρισμό, οι εκμεταλλευτές ακολουθώντας το δόγμα “διαίρει και βασίλευε” στρέφουν τον ένα εκμεταλλευόμενο απέναντι στον άλλο, προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία τους. Ο διαχωρισμός της κοινωνίας με βάση την καταγωγή, το χρώμα, το φύλο, το θρήσκευμα, το επάγγελμα, το μορφωτικό επίπεδο και διάφορα άλλα, καθώς και η επίκληση της εθνικής ενότητας έχουν στόχο να αποκρύψουν την ταξική φύση της κοινωνίας. Ακόμα και το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται για να σκοτώνονται οι φτωχοί μεταξύ τους και οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι.

Στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια ακούσαμε πολλές φορές στα καθεστωτικά ενημερωτικά μέσα απόψεις όπως: “Οι δημόσιο υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και ζουν εις βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα”, “Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και ζουν εις βάρος των εργατικών Γερμανών”, “Το μνημόνιο είναι μονόδρομος και όσοι είναι αντίθετοι σ’ αυτό είναι ανεύθυνοι και λαϊκιστές”. Απ’ τα ίδια μέσα οι φωνές που καλούσαν τον κόσμο της εργασίας και τους ανέργους να ενωθούν και να αντισταθούν στη μνημονιακή λαίλαπα χαρακτηρίζονταν επικίνδυνες για το συμφέρον της χώρας. Σε μια προσπάθεια να επιβάλλουν την απόλυτη ομοιομορφία στον πολιτικό λόγο, οι υπέρμαχοι του μνημονίου δαιμονοποιούν κάθε άποψη ενάντια στη λιτότητα και την κοινωνική λεηλασία.

Τώρα που μετά από σαράντα και πλέον χρόνια απ’ το τελευταίο δημοψήφισμα ο λαός καλείται και πάλι να αποφασίσει, αυτοί που τόσα χρόνια προωθούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό διαμαρτύρονται γιατί δήθεν η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία διχάζει τον λαό. Έναν λαό που ποτέ δεν ρωτήθηκε για όλα αυτά τα ανθρωποκτόνα μέτρα που του επιβλήθηκαν. Μετά απ’ τους ατέλειωτους μονολόγους τους, τώρα που ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός, πανικόβλητοι μπροστά στην έκφραση της θέλησής του, μας καλούν να ενωθούμε μαζί τους και να συναινέσουμε στη σφαγή μας. Τους φοβίζει το γεγονός ότι παρά την πέρα από κάθε όριο προπαγάνδα και τρομοκρατία τους υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται και πράττουν ενάντια στις επιταγές τους, ενάντια δηλαδή στα συμφέροντά τους. Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s